Jan van Venrooy

Als kleine jongen kwam ik, met een opa als kunstsmid zijnde, al vroeg in aanraking met de kunst van metaalbewerking. Op latere leeftijd bleek mijn interesse daarnaast meer bij werken met mijn handen te liggen, dan stil te moeten zitten achter een computer.

Eenmaal een gezin gesticht hebbende hebben we mettertijd, wat met terugwerkende kracht een grote bron van inspiratie is gebleken, veel schoon van Europa mogen aanschouwen.

Maar pas in de laatste fase van m’n actieve arbeidscarrière, waar ik in de hoek van mijn werkplek elke dag een poster van de oude Crystal Mill uit Colorado zag, vulde mijn hoofd zich met de ideeën voor de eerste creatie van één van de verroeste miniatuur-nederzettingen.

En zo is het balletje gaan rollen…

Referenties

Metaalbewerking

Robuust

Stoer

Mijn gezin is een grote bron voor mijn werken.

Jan van Venrooy

Art of Kunstenaar Kunstenaar

Visit art of Kunstenaar

Experience all art pieces live in our gallery.

Gallery

Landingsweg 35
5482 TA Schijndel

Opening hours

We are open by appointment only.
Do you want to see our gallery? Give us a call!

Contact us

info@dutcharthouse.com

06 53864749

06 53864749